Akvakult√ļr√°

Fitog√©n teljes√≠tm√©ny akvakult√ļra-termel√©sben

K√ľl√∂nf√©le stresszt√©nyezŇĎk, mint p√©ld√°ul a nagy √°llom√°nysŇĪrŇĪs√©g √©s a kedvezŇĎtlen k√∂rnyezeti felt√©telek komoly kih√≠v√°sokat jelenthetnek a hal- √©s garn√©lar√°k-termel√©sben a teljes√≠tm√©ny √©s a t√ļl√©l√©si ar√°ny tekintet√©ben.

A jobb termel√©kenys√©g √©s j√∂vedelmezŇĎs√©g szempontj√°b√≥l fontos a megfelelŇĎ √©s hat√©kony megold√°sok biztos√≠t√°sa a takarm√°nyfelv√©tel jav√≠t√°s√°ra, ez√°ltal a teljes√≠tm√©ny t√°mogat√°s√°ra.

© paulrdunn / gettyimages

Az akvakult√ļra-termel√©s sz√°mos kih√≠v√°ssal n√©z szembe

Az akvakult√ļra-fajok b√©lrendszer√©nek teljes√≠tm√©ny√©t sz√°mos t√©nyezŇĎ befoly√°solhatja, bele√©rtve a k√≥rokoz√≥kat, a kedvezŇĎtlen k√∂rnyezetet √©s a takarm√°nyt√≠pust. Ezek a stresszt√©nyezŇĎk megterhelhetik az ellen√°ll√≥ k√©pess√©get, ami rossz takarm√°nyfelv√©telhez, valamint a termel√©si teljes√≠tm√©ny √©s a j√∂vedelmezŇĎs√©g cs√∂kken√©s√©hez vezethet.

A gyorsabb növekedés költségmegtakarítást jelent

A takarm√°nyk√∂lts√©gek a hagyom√°nyos til√°pia-teny√©szt√©s teljes mŇĪk√∂d√©si k√∂lts√©g√©nek nagy r√©sz√©t, k√∂r√ľlbel√ľl 50-70 %-√°t teszik ki. A folyamatosan emelkedŇĎ nyersanyag√°rak n√∂velik a nyom√°st, miszerint alternat√≠v strat√©gi√°kat kell keresni az akvakult√ļra-termel√©s termel√©kenys√©g√©nek √©s teljes√≠tm√©ny√©nek t√°mogat√°s√°ra.

A k√∂lts√©gcs√∂kkent√©s √©s a v√©gsŇĎ termel√©s n√∂vel√©s√©nek k√©plete egyszerŇĪ: a mŇĪk√∂dŇĎ b√©lrendszer t√°mogat√°s√°val √©s a halak √©s garn√©lar√°kok n√∂veked√©s√©nek jav√≠t√°s√°val a teljes termel√©si ciklus ler√∂vid√≠thetŇĎ, √≠gy k√∂lts√©get takar√≠thatunk meg.

Optim√°lis takarm√°nyokkal √©s t√≥gazd√°lkod√°ssal, valamint innovat√≠v megold√°saink hozz√°ad√°s√°val pozit√≠van befoly√°solhatjuk a halak √©s garn√©lar√°kok teljes√≠tm√©nyparam√©tereit. Ez magasabb j√∂vedelmezŇĎs√©ghez vezethet az akvakult√ļra-termel√©sben.

Tudta -e?

Az ill√≥olajok √©s a legt√∂bb hat√≥anyaguk hŇĎ√©rz√©keny √©s ill√©kony. A pellet√°l√°s √©s a modern takarm√°nygy√°rt√°s √∂sszef√ľgg√©s√©ben ezek nem ide√°lis tulajdons√°gok. A mikrokapszul√°z√°si technol√≥gia elengedhetetlen a bioakt√≠v fitog√©n vegy√ľletek v√©delm√©hez a pellet√°l√°si folyamat sor√°n. A mikrokapszul√°z√°s a hat√≥anyagok magas stabilit√°s√°nak biztos√≠t√°sa mellett lehetŇĎv√© teszi a hat√≥anyagok felszabadul√°s√°nak pontos szab√°lyoz√°s√°t a halak √©s garn√©lar√°kok em√©sztŇĎrendszer√©ben.

J√≥l teljes√≠tŇĎ b√©lrendszer - a fenntarthat√≥ √©s j√∂vedelmezŇĎ akvakult√ļra-termel√©s kulcsa

A megfelelŇĎ t√°panyag-ut√°np√≥tl√°s elŇĎfelt√©tele a megfelelŇĎen biztos√≠tott takarm√°nyfelv√©tel, √≠gy az akvakult√ļr√°ban a j√≥l teljes√≠tŇĎ b√©lrendszer t√°mogat√°s√°nak is alapfelt√©tele. Ha a takarm√°nyfelv√©tel cs√∂kken, a t√°panyagfelv√©tel is cs√∂kken, ami a megfelelŇĎ teljes√≠tm√©nyhez √©s j√≥ ellen√°ll√≥ k√©pess√©ghez sz√ľks√©ges fontos erŇĎforr√°sok hi√°ny√°t eredm√©nyezi. A j√≥l mŇĪk√∂dŇĎ em√©sztŇĎrendszer n√∂v√©nyi alap√ļ adal√©kanyagokkal t√∂rt√©nŇĎ fenntart√°sa elŇĎseg√≠theti a n√∂veked√©si teljes√≠tm√©nyt. A t√°panyag-felv√©tel t√°mogat√°s√°val, √©s ez√°ltal a b√©lrendszer megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©vel a kiv√°lasztott fitog√©nek specifikus k√©sz√≠tm√©nyei k√∂lts√©ghat√©kony √©s fenntarthat√≥ m√≥dszert jelentenek a gazdas√°g j√∂vedelmezŇĎs√©g√©nek n√∂vel√©s√©re.

© chayakorn lotongkum / gettyimages
AZ AKVAKULT√öRA SZ√ĀMOS KIH√ćV√ĀSSAL N√ČZ SZEMBE

Az √∂sszetett kih√≠v√°sok t√∂bbszintŇĪ megold√°sokat ig√©nyelnek

E kih√≠v√°soknak val√≥ megfelel√©shez nyeres√©ges √©s gyakorlatias strat√©gia sz√ľks√©ges, amely figyelembe veszi a termel√©si teljes√≠tm√©nyt befoly√°sol√≥ √∂sszes t√©nyezŇĎt. K√ľl√∂nb√∂zŇĎ hat√°sm√≥djaik miatt a fitogenetikumok jelentŇĎs m√©rt√©kben hozz√°j√°rulhatnak a hal- √©s garn√©lar√°k-termel√©s leg√©getŇĎbb kih√≠v√°saihoz.

Kih√≠v√°sok √©s megold√°sok az akvakult√ļra

Szeretne többet tudni más kihívásokról és megoldásokról?

FITOG√ČN MEGOLD√ĀS A FENNTARTHAT√ď √ČS J√ďL TELJES√ćTŇź AKVAKULT√öRA TERMEL√ČSHEZ

Syrena¬ģ Boost ‚Äď Fitog√©n teljes√≠tm√©ny az akvakult√ļr√°ban

  • Biztos√≠tja a megfelelŇĎ takarm√°ny-felv√©telt, ez√°ltal t√°mogatja az √∂sszes akvakult√ļra faj termel√©kenys√©g√©t
  • T√°mogatja az √°ltal√°nos termel√©kenys√©get
  • Jav√≠tja a fajlagot, amelyet t√∂bb kis√©rlet is al√°t√°maszt
Delacon szak√©rtŇĎ

Vegye fel a kapcsolatot

Megan Koppen
RTM Poultry, Sales Group North America

Telefon: +1 (630) 731-0250
e-mail:

Delacon szolg√°ltat√°sok

K√ľldj nek√ľnk √ľzenetet

* K√∂telez√Ķ