K√©rŇĎdzŇĎk

Fitog√©n hat√°s k√©rŇĎdzŇĎk takarm√°ny√°ban

Profitnövelés minden egyes falatnál
Fitog√©n szerek k√©rŇĎdzŇĎk sz√°m√°ra

Tudja meg, hogyan j√°rulnak hozz√° a fitog√©nek a k√©rŇĎdzŇĎk teny√©szt√©s√©ben jelentkezŇĎ kih√≠v√°sok megold√°s√°hoz:

Jav√≠tsa k√©rŇĎdzŇĎk teljes√≠tm√©ny√©t a term√©szet erej√©vel

¬≠A t√∂bbsz√∂r√∂s energia- √©s feh√©rjevesztes√©gek miatti rossz ¬≠takarm√°nyhat√©konys√°g a k√©rŇĎdzŇĎk termel√©s√©nek egyik legnagyobb kih√≠v√°sa. Tudta, hogy a tejelŇĎ tehenekn√©l a felvett feh√©rje √©s energia kevesebb mint egyharmada, a h√ļsmarh√°kn√°l pedig m√©g kevesebb mint egytizede alakul √°t tejj√©, illetve h√ļss√°? A tejelŇĎ tehenek √©s a h√ļsmarh√°k magas takarm√°ny√©rt√©kes√≠t√©se¬≠ mellett a borjak eg√©szs√©ges em√©szt√©si √©s l√©gz√©si funkci√≥inak fenntart√°sa is rendk√≠v√ľl fontos, hogy m√°r a kezdetektŇĎl fogva a legjobb teljes√≠tm√©nyt ny√ļjthass√°k.

A k√©rŇĎdzŇĎk teny√©szt√©s√©nek j√∂vedelmezŇĎs√©g√©nek n√∂vel√©s√©re ir√°nyul√≥ kulcsfontoss√°g√ļ strat√©gia a tejelŇĎ tehenek √©s a h√ļsmarh√°k anyagcser√©j√©nek a takarm√°nyfelv√©telen kereszt√ľl t√∂rt√©nŇĎ pozit√≠v befoly√°sol√°sa √©s a borjak stabil eg√©szs√©g√©nek fenntart√°sa. A k√©rŇĎdzŇĎknek sz√°nt kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ fitog√©n adal√©kanyagok √©rt√©kes eszk√∂zt jelentenek a takarm√°nyfelv√©tel √©s a t√°panyag-hasznos√≠t√°s n√∂vel√©s√©re, ez√°ltal jav√≠tva a takarm√°nyoz√°s hat√©konys√°g√°t, mik√∂zben cs√∂kkentik a k√°ros √ľvegh√°zhat√°s√ļ g√°zok kibocs√°t√°s√°t. Ez√©rt nemcsak az √°llatok √©s a termelŇĎk profit√°lnak a k√©rŇĎdzŇĎk takarm√°nyadagjaiban l√©vŇĎ biztons√°gos √©s term√©szetes adal√©kanyagokb√≥l, de ezek az anyagok a k√∂rnyezetre is pozit√≠v hat√°st gyakorolnak.

A borj√ļt√≥l az √©ghajlatig: k√ľzdj meg a kih√≠v√°ssal

© gettyimages

A j√∂vedelmezŇĎ termel√©s korl√°toz√≥ t√©nyezŇĎje k√©rŇĎdzŇĎk eset√©ben a k√©rŇĎdzŇĎk √∂sszetett em√©sztŇĎrendszer√©ben √©rhetŇĎ tetten: a bendŇĎben egy eg√©sz mikrobi√°lis √∂kosziszt√©ma alakult ki, amely a t√°panyagok felsz√≠v√≥d√°sa elŇĎtt a takarm√°ny erjed√©s√©t okozza. Ennek az √∂sszetett em√©sztŇĎrendszernek a k√∂vetkezm√©nyek√©nt a takarm√°nyhat√©konys√°g viszonylag alacsony a monogasztrikusokhoz k√©pest. A hat√©kony, k√∂rnyezetbar√°t √©s j√∂vedelmezŇĎ termel√©s biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben azonban a fitog√©nek hozz√°j√°rulnak a fŇĎ kih√≠v√°sok kezel√©s√©hez: az energiahat√©konys√°g √©s a n√∂veked√©si teljes√≠tm√©ny jav√≠t√°sa a h√ļsmarh√°kn√°l , a tejtermel√©s √©s a tejminŇĎs√©g jav√≠t√°sa a tejelŇĎ tehenekn√©l  az √ľvegh√°zhat√°s√ļ g√°zok kibocs√°t√°s√°nak cs√∂kkent√©se mellett, vagy a abrakfelv√©tel fokoz√°sa a borjakn√°l, √≠gy a term√©szetes em√©szt√©s fenntart√°sa mellett a stabil l√©gz√©si funkci√≥k fejlŇĎd√©s√©nek t√°mogat√°sa.

A Performizer¬ģ koncepci√≥ seg√≠ts√©g√©vel kiel√©g√≠theti a k√©rŇĎdzŇĎk speci√°lis ig√©nyeit

Fitog√©n adal√©kanyagaink biztons√°gos, hat√©kony √©s fenntarthat√≥ tej- √©s h√ļstermel√©st biztos√≠tanak, an√©lk√ľl, hogy maradv√°ny anyagokat hagyn√°nak maguk ut√°n. Performizer koncepci√≥nk tov√°bb√° seg√≠t a tej- √©s h√ļsmarhatart√°s magas teljes√≠tm√©ny√©nek √©s maxim√°lis j√∂vedelmezŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°s√°ban. √ćgy partnereink egy√©ni c√©ljait√≥l f√ľggŇĎen a termelŇĎk eld√∂nthetik, hogy term√©keinknek a megl√©vŇĎ takarm√°nyadagokhoz val√≥ hozz√°ad√°s√°val maximaliz√°lj√°k-e az √°llatok teljes√≠tm√©ny√©t, vagy a takarm√°nyk√∂lts√©gek cs√∂kkent√©se mellett fenntartj√°k a teljes√≠tm√©nyszintet.

Delacon szak√©rtŇĎ

Vegye fel a kapcsolatot

Megan Koppen
RTM Poultry, Sales Group North America

Telefon: +1 (630) 731-0250
e-mail:

Delacon szolg√°ltat√°sok

K√ľldj nek√ľnk √ľzenetet

* K√∂telez√Ķ