Baromfi

Kih√≠v√°st jelentŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek a baromfitart√°sban

A kokcidiózis és a nekrotikus enteritisz a legnagyobb gondok közé tartoznak a baromfitenyésztésben. A termelési veszteségek és a kezelési költségek globálisan évente1 több milliárd USD-t tesznek ki.

Az ionof√≥r kokcidiosztatikumok haszn√°lat√°t is egyre kritikusabban l√°tj√°k manaps√°g, a parazit√°k potenci√°lis rezisztenci√°ja miatt. Alternat√≠v√°kra van sz√ľks√©g az eg√©szs√©ges, norm√°lisan mŇĪk√∂dŇĎ b√©lrendszer fenntart√°s√°hoz, amely hozz√°j√°rul a j√≥ teljes√≠tm√©nyhez √©s a p√©nz√ľgyi megt√©r√ľl√©shez.

A baromfiknak t√°mogat√°sra van sz√ľks√©g√ľk, amikor fokozott kih√≠v√°sok v√°rhat√≥ak. De hol kezdj√ľk, amikor holisztikus megk√∂zel√≠t√©st keres√ľnk?

Funkcionális bélrendszer: A fenntartható teljesítmény kulcsa

 

A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ stresszt√©nyezŇĎk, mint p√©ld√°ul az √°ttelep√≠t√©s, a bakt√©riumok vagy az olt√°sok, egy dolgot k√ľl√∂n√∂sen erŇĎsen befoly√°solnak: a takarm√°nyfelv√©telt. MegfelelŇĎ takarm√°nyfelv√©tel n√©lk√ľl a t√°panyagell√°t√°s korl√°tozza a n√∂veked√©st √©s m√°s √©lettani funkci√≥kat, p√©ld√°ul a b√©lrendszer integrit√°s√°t √©s a v√©delmi mechanizmusokat. A kev√©sb√© szil√°rd √©s √≠gy √°tj√°rhat√≥ b√©lfal kev√©sb√© v√©d a k√≥rokoz√≥kkal szemben, √©s kih√≠v√°st jelent a mad√°r immunrendszer√©nek - ami cs√∂kkenti a teljes√≠tm√©nyt. A legjobb strat√©gia a teljes√≠tm√©ny √©s a p√©nz√ľgyi megt√©r√ľl√©s biztos√≠t√°s√°ra az eg√©szs√©ges b√©lrendszer megerŇĎs√≠t√©se ahelyett, hogy dr√°ga gy√≥gyszerekkel kellene kezelni az olyan fertŇĎz√©seket, mint a kokcidi√≥zis √©s a nekrotikus enteritisz.

A baromfi eg√©szs√©ge az √Ėn nyeres√©ge

Sz√°mos t√©nyezŇĎ befoly√°solja a b√©lrendszer eg√©szs√©g√©t, p√©ld√°ul a b√©lmikrobi√≥ta √∂sszet√©tele, a kiegyens√ļlyozott t√°panyagell√°t√°s √©s a takarm√°ny-adal√©kanyagok. B√°r a b√©lrendszer eg√©szs√©g√©vel kapcsolatos ismereteink kor√°ntsem teljesek, a r√≥la sz√≥l√≥ tud√°s egyre bŇĎv√ľl, ami lehetŇĎv√© teszi sz√°munkra, hogy n√∂velj√ľk √°llom√°nyaink robusztuss√°g√°t √©s p√©nz√ľgyi javul√°st √©rj√ľnk el. Mivel a b√©lrendszer az elsŇĎ v√©delmi vonalat jelenti, √©s kulcsfontoss√°g√ļ a fenntarthat√≥ √©s j√∂vedelmezŇĎ baromfitart√°s szempontj√°b√≥l, rendk√≠v√ľl fontos, hogy eg√©szs√©ges √©s mŇĪk√∂dŇĎk√©pes maradjon, m√©g kih√≠v√°st jelentŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt is.

Kihívások és megoldások baromfi

√Črdekelnek m√°s kih√≠v√°sok √©s megold√°sok?

A baromfitenyésztés legfontosabb problémáinak kezelése:

Biostrong¬ģ Protect - teljes fitog√©n v√©delem kih√≠v√°st jelentŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt

  • Fenntartja a takarm√°nyfelv√©telt, k√ľl√∂n√∂sen fokozott kih√≠v√°st jelentŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt
  • T√°mogatja a baromfi j√≥ kond√≠ci√≥j√°nak megŇĎrz√©s√©t
  • MinŇĎs√©gen √©s tudom√°nyon alapul√≥, rendk√≠v√ľl megb√≠zhat√≥ fitog√©n megold√°s baromfifajok sz√°m√°ra

A Biostrong¬ģ Protect-et √ļgy fejlesztett√©k ki, hogy a madarak optim√°lis kond√≠ci√≥ban maradjanak, k√ľl√∂n√∂sen azokban a f√°zisokban, amikor fokozott eg√©szs√©g√ľgyi kih√≠v√°sok v√°rhat√≥ak. A Biostrong¬ģ Protect term√©szetes, fitog√©n vegy√ľleteken, p√©ld√°ul szaponinokon √©s ill√≥olajok speci√°lisan kiv√°lasztott kever√©k√©n alapul√≥ √∂sszetevŇĎi szinergi√°ban mŇĪk√∂dnek, hogy a kih√≠v√°st jelentŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt is fenntarts√°k a b√©l norm√°l eg√©szs√©g√©t, ez√°ltal a takarm√°nyfelv√©telt √©s a j√∂vedelmezŇĎ baromfitermel√©st. A brojler- √©s pulykat√°pok Biostrong¬ģ Protect-tel val√≥ kieg√©sz√≠t√©se az elsŇĎ √©letnapt√≥l kezdve seg√≠theti a madarat a termel√©s legkritikusabb szakaszaiban - √≠gy hozz√°j√°rul az √°ltal√°nos j√∂vedelmezŇĎs√©ghez.

Term√©szet, ami mŇĪk√∂dik - tudom√°nyosan bizony√≠tottan.

Tudom√°nyos vizsg√°lataink kimutatt√°k, hogy a Biostrong¬ģ Protect hozz√°j√°rul a b√©lrendszer eg√©szs√©g√©nek megŇĎrz√©s√©hez m√©g kih√≠v√°st jelentŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt is.

A Biostrong¬ģ Protect kifinomult fitog√©n formul√°j√°val seg√≠t jav√≠tani a testt√∂meg-gyarapod√°st √©s a takarm√°ny-√©rt√©kes√≠t√©st a kih√≠v√°sokkal teli idŇĎkben.

A kiv√°lasztott Delacon term√©kek √∂kol√≥giai termel√©sben a 2018/848/EK rendeletnek megfelelŇĎen haszn√°lhat√≥k fel. Tov√°bbi r√©szletes inform√°ci√≥k√©rt forduljon a Delacon szak√©rtŇĎihez.

 

*4 k√≠s√©rlet √∂sszehasonl√≠t√°sa a Biostrong¬ģProtect hat√°s√°r√≥l a Coccidiosis √©s a Clostridium perfingens, P102, P111, P154, P169 vegyes fertŇĎz√©ssel fertŇĎz√∂tt brojlerekre.
**7 k√≠s√©rlet √∂sszehasonl√≠t√°sa a brojlerek teljes√≠tm√©ny√©re vonatkoz√≥an a Biostrong¬ģ Protect, P102, P111, P154, P165, P166, P147, P169, P102, P111, P154, P165, P166, P147, P169

Delacon szak√©rtŇĎ

Vegye fel a kapcsolatot

Megan Koppen
RTM Poultry, Sales Group North America

Telefon: +1 (630) 731-0250
e-mail:

Delacon szolg√°ltat√°sok

K√ľldj nek√ľnk √ľzenetet

* K√∂telez√Ķ