Baromfi

A baromfi növekedési teljesítménye

Tudta, hogy a baromfiteny√©szt√©si k√∂lts√©gek ak√°r 70%-a a takarm√°nyhoz kapcsol√≥dik? Nyilv√°nval√≥ teh√°t, hogy a j√∂vedelmezŇĎ baromfiteny√©szt√©s szempontj√°b√≥l a takarm√°nyhat√©konys√°g a legfontosabb szempont.

A tápanyaghasznosítás javítása a baromfi tojásteljesítményének és növekedési teljesítményének optimalizálása érdekében a leghatékonyabb sikerstratégia a baromfitenyésztésben, és megfelel a fogyasztói igényeknek és a piac elvárásainak is.

©  Mailson Pignata / gettyimages

Hat√©konys√°g - a baromfiteny√©szt√©s kulcsfontoss√°g√ļ √∂sszetevŇĎje

Becsl√©sek szerint 2050-re a vil√°g n√©pess√©ge mintegy t√≠zmilli√°rd fŇĎre nŇĎ - ez hat√°ssal lesz a h√ļs √©s toj√°s ir√°nti keresletre: 70%-os n√∂veked√©s v√°rhat√≥. A baromfih√ļs √©s a toj√°s alacsony √°ra a baromfitermel√©s nagy hat√©konys√°g√°nak √©s a vall√°si korl√°toz√°sok hi√°ny√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen ezt a viszonylag olcs√≥ √°llati feh√©rjeforr√°st teszi a fogyaszt√≥k elsŇĎdleges v√°laszt√°si lehetŇĎs√©g√©v√© √©s a teljes h√ļstermel√©s n√∂veked√©s√©nek hajt√≥erej√©v√©. A modern baromfiteny√©szt√©s egy rendk√≠v√ľl kifinomult termel√©si l√°nc, amelynek sikere nagym√©rt√©kben f√ľgg a megfelelŇĎ ir√°ny√≠t√°st√≥l √©s a megfelelŇĎ takarm√°nyoz√°si rendszerektŇĎl. A baromfi toj√°stermel√©si √©s n√∂veked√©si teljes√≠tm√©ny√©nek jav√≠t√°sa mellett a h√ļs √©s a toj√°s term√©kminŇĎs√©ge √©s √©lelmiszerbiztons√°ga d√∂ntŇĎ fontoss√°g√ļ a hossz√ļ t√°v√ļ nyeres√©g szempontj√°b√≥l a piacon.

Tudta -e?

A baromfiteny√©szt√©s hat√©konys√°g√°nak m√©r√©s√©re az ipar√°gban a fajlag (FCR) a szabv√°ny, amely az √°llom√°nyonk√©nt felhaszn√°lt takarm√°ny mennyis√©g√©t fejezi ki, osztva az egy teljes termel√©si ciklus alatt elŇĎ√°ll√≠tott √©lŇĎs√ļly vagy toj√°s kilogrammj√°val. Min√©l alacsonyabb a sz√°m, ann√°l hat√©konyabb a takarm√°ny√°talak√≠t√°s. Napjainkban a j√≥ gazd√°lkod√°si k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt nevelt standard brojlercsirke fajlaga 1,5 √©s 1,7 k√∂z√∂tt van, m√≠g a toj√≥ty√ļkok eset√©ben ez az √©rt√©k 1,9 √©s 2,2 k√∂z√∂tti

A t√°panyag-felhaszn√°l√°s elŇĎfelt√©tele

A t√°panyag-felhaszn√°l√°s jav√≠t√°sa √©s a fajlag optimaliz√°l√°sa a baromfiteny√©szt√©sben az egyik leghat√©konyabb strat√©gia a baromfitermel√©s j√∂vedelmezŇĎs√©g√©nek n√∂vel√©s√©re. Azonban mindenf√©le stresszfaktor vesz√©lyezteti a norm√°l b√©lmŇĪk√∂d√©st √©s a t√°panyagok norm√°l felsz√≠v√≥d√°s√°t √©s hasznosul√°s√°t, √≠gy cs√∂kkenhet a takarm√°ny√©rt√©kes√ľl√©s, a j√≥l√©t √©s potenci√°lisan a term√©kminŇĎs√©g: a hŇĎstressz, a nagy √°llom√°nysŇĪrŇĪs√©g √©s a magas fertŇĎz√©si r√°ta a baromfi√°llom√°nyban, a toj√≥teljes√≠tm√©ny √©s a n√∂veked√©si teljes√≠tm√©ny roml√°s√°hoz vezet - a j√∂vedelmezŇĎs√©g cs√∂kken√©s√©vel egy√ľtt.

A termel√©si szakaszonk√©nt megfelelŇĎ t√°panyagar√°nyokat biztos√≠t√≥ kiegyens√ļlyozott takarm√°nyadagok elŇĎfelt√©telei az em√©szt√©si funkci√≥k stabilit√°s√°nak √©s a baromfi egyenletes teljes√≠tm√©ny√©nek fenntart√°sa.  A sz√ľks√©gletalap√ļ t√°panyag-hasznos√≠t√°s lehetŇĎv√© teszi az √©rt√©kes t√°panyag-√∂sszetevŇĎk hat√©kony √°talak√≠t√°s√°t a legjobb n√∂veked√©si vagy toj√≥teljes√≠tm√©nny√©. Ez√©rt a termel√©si k√∂lts√©gek cs√∂kkent√©s√©nek √©s a j√∂vedelmezŇĎ baromfitart√°s n√∂vel√©s√©nek leghat√©konyabb strat√©gi√°ja a t√°panyag-hasznos√≠t√°s jav√≠t√°sa √©s a takarm√°ny√©rt√©kes√≠t√©s optimaliz√°l√°sa.

Kihívások és megoldások baromfi

Szeretne többet megtudni más kihívásokról és megoldásokról?

Fitog√©n t√°mogat√°s a j√∂vedelmezŇĎ baromfiteny√©szt√©shez:

Biostrong¬ģ 510 ‚Äď fitog√©n hozamfokoz√≥ a baromfi legjobb teljes√≠tm√©ny√©√©rt

  • Jav√≠tja a brojlercsirk√©k fajlag√°t, ez√°ltal t√°mogatja a n√∂veked√©si teljes√≠tm√©nyt
  • N√∂veli a toj√≥ty√ļkok toj√°st√∂meg√©t √©s toj√°si ar√°ny√°t

A term√©szet ereje ‚Äď bizony√≠tottan: A Biostrong¬ģ 510 biztons√°gos √©s fenntarthat√≥ baromfiteny√©szt√©st tesz lehetŇĎv√© an√©lk√ľl, hogy a h√ļsban vagy toj√°sban maradv√°nyok vesz√©lye √°llna fenn. A Biostrong¬ģ 510-ben tal√°lhat√≥ √∂sszetevŇĎk, p√©ld√°ul ill√≥olajok, szaponinok, fŇĪszerek √©s keserŇĪ anyagok v√°logatott kombin√°ci√≥i hozz√°j√°rulnak a takarm√°nyoz√°s hat√©konys√°g√°nak jav√≠t√°s√°hoz √©s a teljes√≠tm√©ny n√∂vel√©s√©hez ‚Äď √≠gy cs√∂kkentik a toj√°s vagy h√ļs kilogrammonk√©nti elŇĎ√°ll√≠t√°si k√∂lts√©geit.

Term√©szet, ami mŇĪk√∂dik - tudom√°nyosan bizony√≠tottan.

A Biostrong¬ģ 510-tel v√©gzett brojler-teljes√≠tm√©nyt vizsg√°l√≥ tanulm√°nyok jobb takarm√°ny-hasznos√≠t√°si ar√°nyt √©s nagyobb testt√∂meg-gyarapod√°st mutattak ki.

A Biostrong¬ģ 510-tel v√©gzett toj√≥ty√ļkteljes√≠tm√©ny-vizsg√°latok a fajlag javul√°s√°t mutatt√°k.

A toj√≥k t√°pl√°l√©k√°nak Biostrong¬ģ 510-zel t√∂rt√©nŇĎ kieg√©sz√≠t√©se n√∂veli a toj√°srak√°si teljes√≠tm√©nyt.

A Biostrong¬ģ 510 seg√≠thet a toj√≥ty√ļkok toj√°st√∂meg√©nek n√∂vel√©s√©ben.

A 2018/848/EK rendeletnek megfelelŇĎen a kiv√°lasztott Delacon term√©kek felhaszn√°lhat√≥k √∂kol√≥giai termel√©sben. R√©szletesebb inform√°ci√≥k√©rt k√©rj√ľk, forduljon Delacon szak√©rtŇĎnkh√∂z.


*Biostrong¬ģ 510-vel v√©gzett 48 brojlercsirk√©kkel v√©gzett k√≠s√©rlet √∂sszehasonl√≠t√°sa
**Teljes√≠tm√©nyvizsg√°lat toj√≥ty√ļkokon Biostrong¬ģ 510, B295-vel

Delacon szak√©rtŇĎ

Vegye fel a kapcsolatot

Megan Koppen
RTM Poultry, Sales Group North America

Telefon: +1 (630) 731-0250
e-mail:

Delacon szolg√°ltat√°sok

K√ľldj nek√ľnk √ľzenetet

* K√∂telez√Ķ