Sertés

Növekedési teljesítmény sertéseknél

A sert√©steny√©sztŇĎk neh√©z idŇĎszakon mennek kereszt√ľl - A n√∂vekvŇĎ k√∂lts√©gek √©s a cs√∂kkenŇĎ √°rak miatt a n√∂vend√©k-sert√©sek optim√°lis n√∂veked√©si teljes√≠tm√©nye fontosabb, mint valaha. Emellett a termel√©si eredm√©nyeket folyamatosan hozz√° kell igaz√≠tani a fogyaszt√≥i ig√©nyekhez - a legjobb minŇĎs√©gŇĪ, marad√©kanyag-mentes h√ļshoz, a cs√∂kkentett k√∂rnyezeti kibocs√°t√°shoz √©s a jobb √°llatj√≥l√©thez.

Ahhoz, hogy a h√≠z√≥sert√©sek teljes n√∂veked√©si potenci√°ljukat kiakn√°zhass√°k, optim√°lis, az adott √©letszakaszhoz igaz√≠tott t√°panyagell√°t√°sra van sz√ľks√©g√ľk. Emellett j√≥ takarm√°nyhasznos√≠t√°sra √©s stressztŇĪr√©sre is sz√ľks√©g van - ellenkezŇĎ esetben az √°llat kond√≠ci√≥ja √©s j√≥l√©ti szempontjai h√°tt√©rbe szorulnak.

A d√∂ntŇĎ t√©nyezŇĎ: az egy kilogrammra esŇĎ k√∂lts√©gek optimaliz√°l√°sa

Egy j√∂vedelmezŇĎ sert√©shizlal√°si rendszer eset√©ben a d√∂ntŇĎ t√©nyezŇĎ az elŇĎ√°ll√≠tott h√ļs kilogrammonk√©nti k√∂lts√©ge - a fajlag. A sert√©shizlal√°sban a takarm√°nyhat√©konys√°g azt jelenti, hogy a lehetŇĎ legalacsonyabb takarm√°nyk√∂lts√©gek mellett √©rj√ľk el a legmagasabb n√∂veked√©si √ľtemet √©s napi h√≠z√°st.

A magas n√∂veked√©si √ľtem √©s ez√°ltal a k√∂lts√©gmegtakar√≠t√°s elŇĎfelt√©tele azonban az √°llat norm√°lis eg√©szs√©gi √°llapota, valamint a t√°panyagok j√≥ em√©szthetŇĎs√©ge √©s felsz√≠v√≥d√°sa. A t√°pl√°l√©k energi√°j√°nak √©s feh√©rj√©j√©nek fokozott hasznosul√°sa √©s ennek megtart√°s√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen a n√∂veked√©si teljes√≠tm√©ny a n√∂vend√©k-kifejlett √°llatokban megn√∂vekszik. Ez√°ltal takarm√°nyk√∂lts√©geket lehet megtakar√≠tani, ler√∂vid√ľlhet a hizlal√°si idŇĎszak √©s javulhat a fajlag. A fajlag cs√∂kken√©se mellett az amm√≥niakibocs√°t√°s cs√∂kken√©s√©vel is egy√ľtt j√°r.

A cs√∂kkentett amm√≥niakibocs√°t√°s nemcsak a k√∂rnyezet szempontj√°b√≥l fontos, hanem hozz√°j√°rul a l√©gzŇĎh√°m eg√©szs√©gi √°llapot√°hoz is, √©s ez√°ltal jav√≠tja a sert√©s immunv√©dekez√©s√©t.

Tudta -e?

A 20-25 ppm amm√≥niakoncentr√°ci√≥j√ļ sert√©sist√°ll√≥ban val√≥ 8 √≥r√°s tart√≥zkod√°s szem-, orr- √©s torokirrit√°ci√≥t okozhat a dolgoz√≥kn√°l √©s a sert√©sekn√©l. A 40 ppm feletti amm√≥niakoncentr√°ci√≥ a kar√°m k√∂rnyezet√©ben ak√°r 6 nappal is meghosszabb√≠thatja a h√≠z√°si idŇĎszakot, mivel a napi s√ļlygyarapod√°s ak√°r 7%-kal is cs√∂kkenhet, a takarm√°nyhasznos√≠t√°s pedig ak√°r 9%-kal is romolhat.

Ammónia - nem csak a környezetre jelent veszélyt

A jobb takarm√°nyhat√©konys√°g √©s a jobb teljes√≠tm√©ny magasabb j√∂vedelmezŇĎs√©get eredm√©nyez, ami a modern sert√©steny√©szt√©s legfontosabb mozgat√≥rug√≥ja. A k√°rosodott eg√©szs√©gi √°llapot azonban hozz√°j√°rul a takarm√°nyfelv√©tel cs√∂kken√©s√©hez √©s az √°llatok teljes√≠tm√©ny√©nek roml√°s√°hhoz. K√ľl√∂n√∂sen a sert√©stelepek levegŇĎj√©be ker√ľlŇĎ magas amm√≥niakoncenr√°si√≥ van negat√≠v hat√°ssal az emberi √©s √°llati eg√©szs√©gre, mivel k√°ros√≠tja a l√©gutak ny√°lkah√°rty√°j√°t. A levegŇĎben l√©vŇĎ amm√≥nia mellett a b√©lben az em√©sztetlen feh√©rj√©k lebont√°sa sor√°n keletkezŇĎ amm√≥nia is megterheli a b√©lny√°lkah√°rty√°t √©s a m√°j anyagcser√©j√©t. A v√©rbe ker√ľlŇĎ amm√≥ni√°t a m√°jon kereszt√ľl kell m√©regtelen√≠teni. Ez a folyamat gyakran nagyfok√ļ energiavesztes√©ggel j√°r. A sert√©steny√©szt√©s j√∂vedelmezŇĎs√©g√©nek fenntart√°sa √©rdek√©ben holisztikus megk√∂zel√≠t√©sre van sz√ľks√©g - ennek fontos r√©sze az amm√≥niakibocs√°t√°s cs√∂kkent√©se.

Kihívások és megoldások sertés

√Črdekelnek m√°s kih√≠v√°sok √©s megold√°sok?

Növeli a teljesítményt és csökkenti a károsanyag kibocsátást természetes módon:

Aromex‚ĄĘ Pro ‚Äď mert a nagyobb teljes√≠tm√©ny kevesebb amm√≥ni√°t jelent.

  • Kifinomult, a n√∂vend√©k- √©s h√≠z√≥sert√©sek ig√©nyeihez t√∂k√©letesen igaz√≠tott fitog√©n-√∂sszet√©tel
  • N√∂veli a n√∂veked√©si teljes√≠tm√©nyt, √≠gy maximaliz√°lva a nyeres√©gess√©get
  • Cs√∂kkenti az amm√≥niakibocs√°t√°st a t√°panyagok em√©szthetŇĎs√©g√©nek n√∂vel√©s√©vel

Az Aromex‚ĄĘ Pro √∂sszetevŇĎinek alapos megv√°laszt√°sa, mint p√©ld√°ul az ill√≥olajok √©s szaponinok, t√∂k√©letesen megfelel a fenntarthat√≥ √©s j√∂vedelmezŇĎ sert√©steny√©szt√©s k√∂vetelm√©nyeinek. Az Aromex‚ĄĘ Pro holisztikus megold√°s a h√≠z√≥sert√©sek teljes√≠tm√©ny√©nek optimaliz√°l√°s√°ra, a sert√©steny√©szt√©s j√∂vedelmezŇĎs√©g√©nek n√∂vel√©s√©re √©s az amm√≥niakibocs√°t√°s cs√∂kkent√©s√©re. Ez a kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ fitog√©n takarm√°nyoz√°si megold√°s t√°mogatja a n√∂veked√©si teljes√≠tm√©nyt, a j√∂vedelmezŇĎs√©get √©s az amm√≥niak√©pzŇĎd√©s szab√°lyoz√°s√°t.

Delacon szak√©rtŇĎ

Vegye fel a kapcsolatot

Megan Koppen
RTM Poultry, Sales Group North America

Telefon: +1 (630) 731-0250
e-mail:

Delacon szak√©rtŇĎ

K√ľldj nek√ľnk √ľzenetet

* K√∂telez√Ķ