Sertés

Sertések takarmányfelvétele

A sikeres sert√©steny√©szt√©s sz√°mos t√©nyezŇĎtŇĎl f√ľgg: a malacok kezdettŇĎl fogva egyenletesen magas takarm√°nyfelv√©tele, a legjobb takarm√°nyhasznos√≠t√°s, a stabil em√©sztŇĎrendszer kialak√≠t√°sa √©s fenntart√°sa, a tejelŇĎ koca magas tejminŇĎs√©ge √©s mennyis√©ge, valamint az alom egys√©gess√©ge - mindezek olyan kih√≠v√°sok, amelyeket a nyeres√©ges malactermel√©s √©rdek√©ben le kell k√ľzdeni.

Ahhoz, hogy ezeknek a kih√≠v√°soknak sikeresen megfeleljen, a koca magas reprodukci√≥s teljes√≠tm√©ny√©re, a malacok magas szintŇĪ vitalit√°s√°ra √©s egyenletes n√∂veked√©s√©re van sz√ľks√©g, magas takarm√°nyhat√©konys√°g mellett.

A sertéstenyésztés számos kihívással néz szembe

A malacelŇĎ√°ll√≠t√°sban el√©rt genetikai fejlŇĎd√©s azonban nemcsak nagyobb alomm√©reteket eredm√©nyez, hanem √ļj kih√≠v√°sokhoz is vezet: a nagyobb alomm√©retek a malacok kisebb s√ļly√°t jelentik. Az alacsonyabb sz√ľlet√©si s√ļly√ļ malacok gyakran alacsonyabb t√ļl√©l√©si ar√°nnyal √©s gyenge s√ļlygyarapod√°ssal rendelkeznek, ami n√∂veli a v√°g√°sig eltelt napok sz√°m√°t. Emellett a koc√°k lakt√°ci√≥s idŇĎszak alatti cs√∂kkent takarm√°nyfelv√©tele miatt nagy a s√ļlyvesztes√©g √©s cs√∂kken a tejtermel√©s. Ez nem csak a jelenlegi alom teljes√≠tm√©ny√©t rontja, hanem a j√∂vŇĎbeli reprodukci√≥s teljes√≠tm√©nyt is, mint p√©ld√°ul a term√©kenys√©g, az alom m√©rete √©s az ell√©si ar√°ny.

Tudta -e?

Minden egyes, a v√°laszt√°s elŇĎtt elpusztult malac koc√°nk√©nti bev√©telkies√©st jelent, √©s minden tov√°bbi nap a sert√©s √©rt√©kes√≠t√©s√©ig n√∂veli a termel√©si k√∂lts√©geket. Ezen t√ļlmenŇĎen az alom testt√∂meg√©nek nem egys√©ges volta megnehez√≠ti a v√°laszt√°st, √©s v√©gsŇĎ soron hat√°ssal lesz a sert√©sek kezel√©s√©re a k√©sŇĎbbi szakaszokban, ami szint√©n n√∂veli a vesztes√©geket.

Az alom teljes√≠tm√©nye a b√©lben kezdŇĎdik

A sikeres sert√©steny√©szt√©s alapja az optim√°lis v√°laszt√°si idŇĎ. K√ľl√∂n√∂sen a korai magas takarm√°nyfelv√©tel √©s az optim√°lis napi h√≠z√°s kulcsfontoss√°g√ļ az eg√©szs√©ges immunrendszer fejlŇĎd√©s√©nek t√°mogat√°sa √©s a magas n√∂veked√©si teljes√≠tm√©ny el√©r√©se √©rdek√©ben. A malacok megfelelŇĎ n√∂veked√©se √©s vitalit√°sa csak kiv√°l√≥ minŇĎs√©gŇĪ kocatejjel √©s magas takarm√°ny√©rt√©kes√≠t√©ssel lehets√©ges. A t√°panyagok optim√°lis felsz√≠v√≥d√°s√°hoz √©s felhaszn√°l√°s√°hoz azonban a koc√°k √©s a malacok eg√©szs√©ges b√©lrendszer√©nek fenntart√°sa sz√ľks√©ges.

Kihívások és megoldások sertés

√Črdekelnek m√°s kih√≠v√°sok √©s megold√°sok?

A koc√°k √©s malacok takarm√°nyhasznos√≠t√°s√°nak term√©szetes m√≥don t√∂rt√©nŇĎ jav√≠t√°sa:

Fresta‚ĄĘ F - a koca √©s a malacok j√≥ teljes√≠tm√©ny√©re m√°r a kezdetektŇĎl fogva sz√°m√≠thatunk

  • Jav√≠tja a takarm√°nyfelv√©telt √©s a t√°panyagok hasznosul√°s√°t, ez√°ltal hozz√°j√°rul a malacok egyenletess√©g√©nek √©s a koc√°k tejminŇĎs√©g√©nek jav√≠t√°s√°hoz
  • T√°mogatja a malacok n√∂veked√©si teljes√≠tm√©ny√©t √©s cs√∂kkenti a koc√°k lakt√°ci√≥ alatti tests√ļlyvesztes√©g√©t
  • Jav√≠tja a takarm√°nyhasznos√≠t√°st √©s hozz√°j√°rul a sert√©steny√©szt√©s nagyobb j√∂vedelmezŇĎs√©g√©hez

A Fresta¬ģ F hat√©kony az √°ltal√°nos sert√©steny√©szt√©sben: A kiv√°lasztott fitog√©n √∂sszetevŇĎk k√ľl√∂nleges √∂sszet√©tel√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen a Fresta¬ģF hozz√°j√°rul az optim√°lis √©s j√∂vedelmezŇĎ sert√©steny√©szt√©shez. A malacok takarm√°nyfelv√©tel√©nek √©s napi gyarapod√°s√°nak n√∂vel√©s√©vel a Fresta¬ģ F t√°mogatja a malacok fejlŇĎd√©s√©t, √©s egyidejŇĪleg jav√≠tja a malacok takarm√°nyhasznos√≠t√°s√°t. A koc√°k sz√°m√°ra elŇĎny√∂s a lakt√°ci√≥ sor√°n megn√∂vekedett takarm√°nyfelv√©tel √©s tejtermel√©s, ami v√©gsŇĎ soron jav√≠tja az alom teljes√≠tm√©ny√©t.

A Fresta¬ģ F a kiv√°lasztott fitog√©nek arom√°s √∂sszet√©tel√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen n√∂veli a koc√°k takarm√°nyfelv√©tel√©t a lakt√°ci√≥ alatt.

√Āllatteny√©szt√©stechnikai szempontb√≥l bizony√≠tott hat√©konys√°g malacokn√°l

A Fresta¬ģ F volt az elsŇĎ EU √°ltal enged√©lyezett zootechnikai fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyag. A Fresta F zootechnikai t√∂rzsk√∂nyvez√©s√©t 2012-ben hagyt√°k j√≥v√° t√≠z√©ves √©rv√©nyess√©ggel. A legmagasabb f√ľggetlen szakhat√≥s√°gok megerŇĎs√≠tett√©k, hogy a Fresta¬ģ F jav√≠tja az elv√°lasztott malacok n√∂veked√©si teljes√≠tm√©ny√©t.

Delacon szak√©rtŇĎ

Vegye fel a kapcsolatot

Megan Koppen
RTM Poultry, Sales Group North America

Telefon: +1 (630) 731-0250
e-mail:

Delacon szolg√°ltat√°s

K√ľldj√∂n nek√ľnk √ľzenetet

* K√∂telez√Ķ