Szabv√°nyos√≠tott minŇĎs√©g a takarm√°nyoz√°sban

Biztos√≠tott nyomon k√∂vethetŇĎs√©g

A Delacon-n√°l a minŇĎs√©g az elsŇĎ

A Delacon v√°llalatn√°l a minŇĎs√©g mindig az elsŇĎ helyen √°ll. Gy√°rt√°si folyamatunk z√∂kkenŇĎmentes √©s nyomon k√∂vethetŇĎ: Az √ļj technol√≥gi√°k bevezet√©s√©tŇĎl kezdve, a magasan k√©pzett, rendszeresen k√©pz√©seken r√©szt vevŇĎ munkat√°rsainkon √°t, a szigor√ļ ellenŇĎrz√©si mechanizmusokig minden l√©p√©sn√©l.

MinŇĎs√©gir√°ny√≠t√°s tudom√°nyos m√≥dszerek √©s korszerŇĪ koncepci√≥k alkalmaz√°s√°val

MinŇĎs√©gellenŇĎrz√©s a kezdetektŇĎl fogva

A n√∂v√©nyi eredetŇĪ hat√≥anyagokr√≥l ismert, hogy f√∂ldrajzi r√©gi√≥k, √©vszakok √©s a felhaszn√°lt n√∂v√©nyi r√©szek szerint nagym√©rt√©kben elt√©rnek egym√°st√≥l. Ez√©rt a fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagok gy√°rt√≥i n√©ha azzal az √©rvvel szembes√ľlnek, hogy term√©keik nem stabil minŇĎs√©gŇĪek. Nem utols√≥sorban az√©rt, mert √°tfog√≥ minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°si rendszert vezett√ľnk be, amely m√©lyrehat√≥ ellenŇĎrzŇĎ szervk√©nt mŇĪk√∂dik, val√≥ban √°ll√≠thatjuk, hogy ezek az √©rvek nem a mai helyzetet t√ľkr√∂zik: A Delacon t√∂bb √©vtizedes tapasztalat√°t alkalmazta a botanikai minŇĎs√©gellenŇĎrz√©sben, hogy a kulcsfontoss√°g√ļ n√∂v√©nyi hat√≥anyagok k√∂vetkezetes tartalm√°t biztos√≠tsa, √≠gy minden term√©kt√©tel√ľnk is k√∂vetkezetes hat√©konys√°got biztos√≠t a takarm√°nyhasznos√≠t√°s √©s az √°llati hozam szempontj√°b√≥l.

‚ÄúKiterjedt minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°si rendszer√ľnk seg√≠ts√©g√©vel biztos√≠thatjuk, hogy term√©keink √©s szolg√°ltat√°saink megfeleljenek partnereink √©s √ľgyfeleink magas szintŇĪ k√∂vetelm√©nyeinek‚Äú

Tiszt√°ban vagyunk azzal, hogy k√©szterm√©keink minŇĎs√©ge szorosan √∂sszef√ľgg a felhaszn√°lt nyersanyagok minŇĎs√©g√©vel. Ez√©rt az egyik legfontosabb m√≥dszer√ľnk a nyersanyagok teljes ill√≥olaj-tartalm√°nak meghat√°roz√°sa, minden bej√∂vŇĎ √©s kimenŇĎ anyag eset√©ben v√≠zgŇĎz-desztill√°ci√≥val. Az ill√≥olajok hat√≥anyagait a nyersanyagokban √©s a k√©szterm√©kekben l√°ngioniz√°ci√≥s detektorral √∂sszekapcsolt g√°zkromatogr√°fi√°val (GC) hat√°rozzuk meg. A k√©szterm√©kekben l√©vŇĎ √≥lomanyagok GCMS (t√∂megspektrometri√°s) m√≥dszerrel kimutathat√≥k minden takarm√°nykoncentr√°ci√≥ban, √©s lehetŇĎv√© teszik a k√©szre kevert takarm√°nyok minŇĎs√©gellenŇĎrz√©s√©t.

Egy m√°sik kulcsfontoss√°g√ļ technol√≥gia a magas sz√≠nvonal√ļ szabv√°nyunk betart√°s√°hoz a szabadalmaztatott, hŇĎ√°ll√≥ mikrokapszul√°z√°si elj√°r√°s, amely megakad√°lyozza az ill√©kony hat√≥anyagok elp√°rolg√°s√°t, √©s a megfelelŇĎ idŇĎben szabad√≠tja fel azokat az √°llat gyomor-b√©lrendszer√©ben.

A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ minŇĎs√≠t√©sek ir√°nymutat√°sait k√∂vetve

... a takarm√°nyoz√°s egys√©ges minŇĎs√©g√©nek biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben

A Delacon sz√°m√°ra az integr√°lt, magas szintŇĪ minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°s bevezet√©se term√©szetes, √©s a partnereinkkel val√≥ egy√ľttmŇĪk√∂d√©s elŇĎfelt√©tel√©nek tekintj√ľk. A minŇĎs√©get √°tfog√≥ h√°l√≥zatunkon bel√ľl szigor√ļan k√∂vetj√ľk a k√ľl√∂nleges takarm√°ny-√∂sszetevŇĎk minŇĎs√©g- √©s biztons√°gi rendszer√©t (FAMI-QS), valamint az ISO 9001:2015 ir√°nyelveit, amely a v√°llalat minden szervezeti szintj√©t √©s tev√©kenys√©g√©t √©rinti.

Teljes gy√°rt√°si folyamatunkat a HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Point) elvei szab√°lyozz√°k. A HACCP-rendszer a minŇĎs√©g- √©s takarm√°nyir√°ny√≠t√°si szabv√°nyaink (ISO 9001 √©s FAMI-QS) r√©sz√©t k√©pezi, √©s megfelel a 183/2005/EK "Takarm√°nyhigi√©nia" c√≠mŇĪ uni√≥s tan√°csi rendelet k√∂vetelm√©nyeinek.

A rendszer alapja a gy√°rt√°si folyamatba bel√©pŇĎ egyes technol√≥giai l√©p√©sekkel vagy nyersanyagokkal kapcsolatos potenci√°lis fizikai, k√©miai vagy mikrobiol√≥giai kock√°zatok szisztematikus vesz√©lyelemz√©se √©s kock√°zat√©rt√©kel√©se. Mivel a Delacon egyik alap√©rt√©ke a fenntarthat√≥s√°g, a legt√∂bb term√©k√ľnket az Austria Bio Garantie √°ltal tan√ļs√≠tott, biogazd√°lkod√°sra enged√©lyezett (OFC) v√°ltozatban k√≠n√°ljuk. E f√ľggetlen ellenŇĎrzŇĎ hat√≥s√°g tan√ļs√≠t√°sa bizony√≠tja, hogy fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagunk megfelel a 2018/848/EK valamint az √∂kol√≥giai termel√©srŇĎl.

K√ľl√∂nb√∂zŇĎ tan√ļs√≠tv√°nyok bizony√≠tj√°k a magas minŇĎs√©gi k√∂vetelm√©nyeket

  • ISO 9001: A minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°s elsŇĎdleges c√©lja a vevŇĎi k√∂vetelm√©nyek teljes√≠t√©se √©s a vevŇĎi elv√°r√°sok meghalad√°s√°ra val√≥ t√∂rekv√©s.

  • FAMI-QS: a k√ľl√∂nleges takarm√°ny-√∂sszetevŇĎk √©s kever√©keik minŇĎs√©gi √©s biztons√°gi rendszere

  • OFC: bizony√≠t√©k arra, hogy fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagaink megfelelnek a biogazd√°lkod√°s legmagasabb k√∂vetelm√©nyeinek.

  • HACCP: megelŇĎzŇĎ rendszer a kock√°zatok elker√ľl√©s√©re √©s a takarm√°ny- √©s √©lelmiszerbiztons√°g garant√°l√°s√°ra.