Delacon mérföldkövei

Ahol a j√∂vŇĎ minden nap t√∂rt√©nik
1988

Delacon megalapítása

A Delacont az ausztriai Steyreggben alap√≠totta Helmut Dedl, saj√°t gy√°rt√≥√ľzemmel rendelkezŇĎ mag√°nv√°llalkoz√°sk√©nt. A kor√°bbi √©vekben v√©gzett fitog√©n kutat√°sok alapj√°n, bele√©rtve a tudom√°nyos √©s gyakorlati k√≠s√©rleteket is, √ļj t√≠pus√ļ takarm√°ny-adal√©kanyagokat vezettek be a piacra - a fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagokat. Ugyanebben az √©vben megalakult a Delacon magyarorsz√°gi √©rt√©kes√≠t√©si irod√°ja.

1992

Delacon Csehország megalapítása

A Delacon leányvállalatot alapít Csehországban a közép-kelet-európai (KKE) piacok támogatására.

1993

A termel√©si l√©tes√≠tm√©nyek korszerŇĪs√≠t√©se

Az √ľzlet j√≥l ment, √©s a fitog√©nek egyre nagyobb jelentŇĎs√©gre tettek szert. ElŇĎsz√∂r korszerŇĪs√≠tett√©k a termel√©si l√©tes√≠tm√©nyeket, √©s √ļj keverŇĎberendez√©st telep√≠tettek.

1994

Delacon Szlovákia megalapítása

A Delacon le√°nyv√°llalatainak √©s forgalmaz√≥ h√°l√≥zatainak sz√°ma egyre bŇĎv√ľlt. K√ľl√∂n√∂sen a k√∂z√©p- √©s kelet-eur√≥pai piac mutatott nagy √©rdeklŇĎd√©st az antibiotikus n√∂veked√©sserkentŇĎk helyettes√≠t√©s√©re szolg√°l√≥ term√©szetes alternat√≠v√°k ir√°nt. A Delacon √ļj irod√°t alap√≠tett Szlov√°ki√°ban.

1995

N√∂vekvŇĎ h√°l√≥zat √©s term√©kportf√≥li√≥

A Delacon 12 eur√≥pai √©s √°zsiai orsz√°got fedett le saj√°t le√°nyv√°llalatokkal √©s √©rt√©kes√≠t√©si partnerekkel. A fitog√©nek folyamatosan bizony√≠tott√°k, hogy t√∂bbet jelentenek, mint az antibiotikus n√∂veked√©sserkentŇĎk helyettes√≠t√©se. A term√©szetes √©s fenntarthat√≥ megold√°sok sokkal nagyobb hat√©konys√°got mutattak, mint a szintetikusan elŇĎ√°ll√≠tott anyagok. √öj, szaponinokat tartalmaz√≥ term√©kek ker√ľltek piacra az √°llatteny√©szt√©sbŇĎl sz√°rmaz√≥ k√∂rnyezeti kibocs√°t√°sok cs√∂kkent√©se √©rdek√©ben.

1999

A fitog√©n szerek lend√ľletet kaptak

A fitogén takarmány-adalékanyagok iránti kereslet folyamatos növekedésnek indult. A Delacon több mint 30 országban értékesítette termékeit.

2000

Magas minŇĎs√©gi szabv√°nyunk hivataloss√° t√©tele

A folyamatosan magas minŇĎs√©g biztos√≠t√°sa √ľzleti tev√©kenys√©g√ľnk minden ter√ľlet√©n fontos sz√°munkra, √©s mindig is az volt. Azonban ezt nem csak √°ll√≠tani, hanem bizony√≠tani is szerett√ľk volna. Ez√©rt a Delacon az ISO 9001 minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°si szabv√°ny szerinti tan√ļs√≠tv√°nyt szerzett, amely az elsŇĎ l√©p√©s a hivatalos minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°si megerŇĎs√≠t√©sek sor√°ban.

2001

A K+F a fŇĎ kompetenci√°nk

A kutat√°s √©s fejleszt√©s (K+F) a kezdetektŇĎl fogva a fŇĎ kompetenci√°nk volt. A Delacon folyamatosan √©s nagym√©rt√©kben fektetett be a K+F-be, hogy garant√°lja az innovat√≠v term√©keket √©s a legkorszerŇĪbb technol√≥gi√°kat. A k√©sz takarm√°nyokban l√©vŇĎ fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagaink nyomon k√∂vethetŇĎs√©g√©re szabv√°nyos GC/MS elj√°r√°st alak√≠tottunk ki. Ezenk√≠v√ľl a Delacon a term√©kstabiliz√°l√°s m√©rf√∂ldk√∂vek√©nt bevezetett egy rendk√≠v√ľl hŇĎ√°ll√≥ mikrokapszul√°z√°si technol√≥gi√°t.

2002

A Delacont az innovációért és a teljesítményért díjazzák

A Delacon megkapta a PEGASUS-d√≠jat, FelsŇĎ-Ausztria √ľzleti elismer√©s√©t. A legjobb kis- √©s k√∂z√©pv√°llalkoz√°sok k√∂z√∂tt a Delacon az elsŇĎ helyen √°ll az innov√°ci√≥, az exporttev√©kenys√©g √©s a gazdas√°gi j√∂vedelmezŇĎs√©g tekintet√©ben. Ugyanebben az √©vben a magyarorsz√°gi √©rt√©kes√≠t√©si iroda √°talakult egy teljesk√∂rŇĪen mŇĪk√∂dŇĎ Delacon Kft-v√© (r√©szv√©nyt√°rsas√°g). Tov√°bb√° a hivatalos minŇĎs√©gi szabv√°nyok k√∂vetkezŇĎ sarokpontjait is el√©rt√ľk. A Delacon ISO 9001:2000 tan√ļs√≠tv√°nyt kapott, √©s bevezett√ľk a HACCP koncepci√≥t.

2003

Glob√°lis terjeszked√©s √©s teljes nyomon k√∂vethetŇĎs√©g

Megalakult az √°zsiai √©s csendes-√≥ce√°ni region√°lis iroda. A Delacon megkapta a QS-partner (n√©met minŇĎs√©gi szabv√°ny), valamint a holland GMP-13/QC tan√ļs√≠tv√°nyt. Ezekkel a minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°si programokkal a Delacon teljes√≠tette az EU 178/2002-es rendelet√©t a termel√©s teljes nyomon k√∂vethetŇĎs√©g√©re vonatkoz√≥an. A kiv√°lasztott term√©kek a 2002/91-es EU rendelet szerint biogazd√°lkod√°si tan√ļs√≠tv√°nnyal is rendelkeznek.

2004

Delacon Lengyelország alapítása

A Delacon √ļjabb l√©p√©st tett a glob√°lis terjeszked√©s fel√©, amikor le√°nyv√°llalatot alap√≠tott Lengyelorsz√°gban.

2005

A gy√°rt√≥√ľzem korszerŇĪs√≠t√©se - ism√©t

A termel√©s jelenlegi √©s j√∂vŇĎbeli legmagasabb sz√≠nvonal√°nak biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben egy m√°sodik telephelyet alap√≠tottak Steyreggben, √©s a gy√°rt√≥√ľzemet teljesen √°t√©p√≠tett√©k. M√°r a kezdetektŇĎl fogva biztosak voltunk a term√©szetben rejlŇĎ hatalmas lehetŇĎs√©gekben, √©s a Delacon sikere minket igazolt. Ez√©rt az adminisztrat√≠v k√∂zpontra √©s egy k√ľl√∂n√°ll√≥ gy√°rt√°si telephelyre val√≥ feloszt√°s egyben a j√∂vŇĎbeli bŇĎv√≠t√©sek √©s korszerŇĪs√≠t√©sek alapj√°ul is szolg√°ltak.

2006

Magas sz√≠nvonal√ļ rendezv√©nysorozat kezdete

A Delacon elsŇĎ alkalommal szervezte meg a Performing Nature Symposiumot. B√©csben rendezt√©k meg a vend√©gek egy kiv√°lasztott csoportja sz√°m√°ra, hogy megvitass√°k √©s √©rt√©kelj√©k a takarm√°nyoz√°s hat√©konys√°g√°val √©s fenntarthat√≥s√°g√°val kapcsolatos leg√ļjabb trendeket. A rendezv√©ny eredm√©nye erŇĎteljesen ir√°nyt mutat a v√°llalat strat√©gi√°j√°nak √©s a takarm√°nyipar fejlŇĎd√©s√©nek.

2007

Mindenhol ott vagyunk, ahol √ľgyfeleinknek sz√ľks√©g√ľk van r√°nk

A Delacon tov√°bbi le√°nyv√°llalatokat alap√≠tott: a franciaorsz√°gi Global Sales Office-t √©s a Delacon USA, Inc. Egy √ļjabb m√©rf√∂ldkŇĎ a minŇĎs√©gir√°ny√≠t√°sban: a FAMI-QS (Eur√≥pai Takarm√°ny-adal√©kanyagok √©s elŇĎkever√©kek minŇĎs√©gbiztos√≠t√°si rendszere) tan√ļs√≠t√°s.

2009

A forró pont Görögországban

A Performing Nature Symposium m√°sodik alkalm√°t a g√∂r√∂gorsz√°gi Kr√©ta sziget√©n rendezt√©k meg, ahol a Delacon t√∂bb mint 25 orsz√°gb√≥l 250 embert h√≠vott √∂ssze. K√©t nap alatt 18 elŇĎad√≥ adott √©rt√©kes inform√°ci√≥kat √©s betekint√©st az √°llatteny√©szt√©s √©s takarm√°nyoz√°s, az immunit√°s √©s a k√∂rnyezetv√©delem trendjeivel kapcsolatban.

2010

Az √ľgyvezet√©s √°tad√°sa Markus Dedlnek √©s a Delacon China megalap√≠t√°sa

2010-ben az alap√≠t√≥ Helmut Dedl √°tadta a teljes Delacon v√°llalat ir√°ny√≠t√°s√°t az √∂sszes le√°nyv√°llalat√°val egy√ľtt fi√°nak, Markus Dedlnek. A tulajdonosi kioszt√°s l√©p√©srŇĎl l√©p√©sre idŇĎben a megfelelŇĎ √ľtemben k√∂vette mindezt.

 

Ugyanebben az évben a Delacon Biotechnik GmbH sanghaji és pekingi irodáit is megalapították.

2011

A Delacon saját kutatási létesítménye

L√©trej√∂tt a Performing Nature Research Center (PNRC). Ezt kifejezetten a kutat√°si ter√ľleteink k√∂vetelm√©nyeihez tervezt√©k, hogy a legmagasabb szintŇĪ teljes√≠tm√©nyt garant√°lhassa.

2012

√ött√∂rŇĎ √ļj√≠t√°s az elsŇĎ fitog√©n zootechnikai takarm√°ny-adal√©kanyaggal

A Delacon a vil√°gon az elsŇĎ √©s egyetlen olyan fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyag gy√°rt√≥ lett, akinek a term√©k√©t az EU zootechnikai takarm√°ny-adal√©kanyagk√©nt enged√©lyezte. A Fresta¬ģ F a minŇĎs√©g, a biztons√°g √©s a hat√©konys√°g szigor√ļ, f√ľggetlen √©rt√©kel√©s√©t k√∂vetŇĎen a legmagasabb minŇĎs√≠t√©sŇĪ takarm√°ny-adal√©kanyag regisztr√°ci√≥j√°t kapta meg.

2013

Kapacitásaink növelése

Siker t√∂bb szempontb√≥l is: A Delacon a 25. √©vfordul√≥j√°t a termel√©si l√©tes√≠tm√©nyek tov√°bbi bŇĎv√≠t√©s√©vel egy√ľtt √ľnnepelte, ami lehetŇĎv√© tette a kapacit√°sok megh√°romszoroz√°s√°t. Miut√°n a piaci kereslet tekintet√©ben rekord√©vvel z√°rt, a Delacon csapata vil√°gszerte folyamatosan n√∂vekedett.

2014

Újabb innováció ideje

A Delacon harmadik alkalommal rendezte meg a neves Performing Nature Symposiumot, amelyen t√∂bb mint 350 vend√©g, k√∂zt√ľk √ľgyfelek, forgalmaz√≥k, vezetŇĎ tud√≥sok, k√∂zgazd√°szok √©s a takarm√°ny√°gazati vezetŇĎk vettek r√©szt. A rendezv√©ny platformot biztos√≠tott a takarm√°nyokkal kapcsolatos jelenlegi √©s j√∂vŇĎbeli kih√≠v√°sok megvitat√°s√°ra, valamint az innovat√≠v megk√∂zel√≠t√©sek √©s a legjobb gyakorlatok tapasztalatainak megoszt√°s√°ra. Annak ellen√©re, hogy a Delacon a v√°llalat t√∂rt√©net√©nek legnagyobb rendezv√©ny√©t tartotta, az Eurotier 2014-en egy √ļj arculatot is bemutatott, amely kiemelkedŇĎ megjelen√©ssel b√≠rt.

2015

A termék- és innovációs részleg átszervezése

A Delacon √°tszervezte kutat√°s-fejleszt√©si, term√©kmenedzsment √©s innov√°ci√≥s csapatait. A szinergi√°k m√©g hat√©konyabb kihaszn√°l√°sa √©rdek√©ben ezeket a kor√°bban k√ľl√∂n√°ll√≥ csapatokat egy √ļj, "Term√©k √©s innov√°ci√≥" elnevez√©sŇĪ r√©szlegben egyes√≠tett√©k. Dr. Jan Dirk van der Klis, aki tov√°bbra is a baromfifajok vezetŇĎje maradt, ennek az √ļj r√©szlegnek a vezetŇĎje lett.

2016

Match in nature - k√©t vezetŇĎ c√©g exkluz√≠v egy√ľttmŇĪk√∂d√©se az amerikai piac sz√°m√°ra

A Delacon kibŇĎv√≠tette hossz√ļ t√°v√ļ partners√©g√©t a Land O' Lakes Inc. v√°llalattal az amerikai piacon, √©s a PMI Nutritional Additives kiz√°r√≥lagos partnere lett a fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagok ter√©n.

2017

Aranyra törve: A Delacon megkapta második fitogén zootechnikai takarmány-adalékanyag engedélyét, és stratégiai partnerséget jelentett be a Cargill-lel

Az Eur√≥pai Bizotts√°g sikeres enged√©lyez√©s√©vel a Delacon az elsŇĎ √©s egyetlen fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagok gy√°rt√≥ja lett, amelynek portf√≥li√≥j√°ban k√©t zootechnikai term√©k is szerepel. Miut√°n a Fresta¬© F 2012-ben elnyerte a takarm√°ny-adal√©kanyagok legmagasabb besorol√°s√°t, a Biostrong¬© 510 EC baromfiterm√©k is elnyerte ezt a tudom√°nyos arany minŇĎs√≠t√©st.

 

A Delacon √©s a Cargill tov√°bb√° strat√©giai glob√°lis partners√©gben √°llapodott meg, amelynek k√∂z√©ppontj√°ban az Egyes√ľlt √Āllamokon k√≠v√ľli piacok √°llnak. Ez a partners√©g a k√©t v√°llalat elm√ļlt √©vekben kialak√≠tott sikeres egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©re √©p√ľl, amelynek c√©lja a fitog√©n takarm√°ny-adal√©kanyagok piaci jelenl√©t√©nek tov√°bbi bŇĎv√≠t√©se.

2018

K√∂vetkezŇĎ l√©p√©s egy √ļj korszakba

A szakm√°ban t√∂lt√∂tt 30 √©v ut√°n √©s az √©vfordul√≥ meg√ľnnepl√©s√©t k√∂vetŇĎen a Delacon 2018-ban √ļj korszakba l√©pett. A Delacon t√∂bb mint 20 milli√≥ eur√≥t fektetett be egy √ļj ausztriai k√∂zpontba, hogy bŇĎv√≠tse vezetŇĎ szerep√©t a fitog√©niparban. Az √©v m√°sik f√©nypontja az Eur√≥pai Parlament √°ltal oda√≠t√©lt KKV Star Award volt. A Delacon nyerte el ezt az eur√≥pai kis- √©s k√∂z√©pv√°llalkoz√°soknak j√°r√≥ "Oscart". Emellett egy √ļj term√©ket is bevezettek: A Fresta¬ģ Protect ‚Äč‚Äč‚Äč‚Äč‚Äčseg√≠ti a malacokat a v√°laszt√°si kih√≠v√°sok lek√ľzd√©s√©ben.

2019

A Delacon tovább növekszik

√Ėr√∂mmel √ľdv√∂z√∂lhett√ľnk mintegy 30 √ļj csapattagot. Ezenk√≠v√ľl a Delacon k√©t term√©ket is bevezetett: Biostrong¬ģ Comfort √©s Biostrong¬ģ Protect. Ezek t√°mogatj√°k a baromfit hŇĎstressz alatt, vagy kih√≠v√°st jelentŇĎ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt.

2020

√údv√∂z√∂lj√ľk a Delacon Hubon

A csapat tagjainak mintegy fele vil√°gszerte a Delacon Hubba k√∂lt√∂z√∂tt. Az √ļj gy√°rt√≥√ľzemet ŇĎsszel helyezt√©k √ľzembe. EttŇĎl a pillanatt√≥l 20.000 tonna fitog√©n term√©ket lehet elŇĎ√°ll√≠tani √©vente. A k√∂zpont l√©trehoz√°s√°val a Delacon √ļj korszakba l√©pett. √öj term√©kek, perspekt√≠v√°k √©s lehetŇĎs√©gek fel√© vette az ir√°nyt.

2021

N√∂vekvŇĎ term√©kportf√≥li√≥

Megjelenik a Biostrong¬ģ Fertile, egy egyed√ľl√°ll√≥ k√©sz√≠tm√©ny, amelyet kifejezetten a szaporod√°si teljes√≠tm√©ny fokoz√°s√°ra √©s a teny√©szh√≠mek oxidat√≠v stressz√©nek szab√°lyoz√°s√°ra fejlesztettek ki.

Delacon
2022

Folytatjuk ...